در کشورهای عربی میگویند آن کس که سفره کرامتش همیشه برای مهمان پهن است، «دلهاش دل از آتش نمیکَند.». سرو قهوه در این منطقه نماد مهمان نوازی شخص و کرامت او است و جایگاه والایی در میراث فرهنگی مردم این منطقه دارد. گفته میشود حتی امروزه برخی مراکز فرهنگی حاضر در عربی، طریقه آماده کردن قهوه و شیوه تقدیم آن به مهمان را آموزش میدهند.
اگر به عراق سفر کرده باشید مشاهده کرده اید که چطور افرادی برای پذیرایی از میهمانان با مهارت خاصی فنجان ها و یا به قول خودشان فِنیان های قهوه را پر میکنند و آن را به میهمان تقدیم میکنند مشهور است که صاحبخانه دلّه را حتما باید در دست چپ و فنجان را در دست راست بگیرد و قهوه را باید بهگونهای بریزد که گویی رودی میان دله و فنجان جاری شده است. در عراق نیز بهعنوان یکی از اصیلترین کشورهای عربی منطقه جایگاه ویژهای برای فرهنگ قهوه قائل هستند. در میهمانی های عراقی مرسوم است شخصی که فنیان قهوه را از میزبان میگیرد زمانی که از خوردن آن سیر شد فنیان را تکان دهد در غیر این صورت میزبان مجدد فنجان او را پر میکند.